Richard Avezaat

Advocaat en gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en insolventierecht, met een bijzondere focus op de branches bouw en vastgoed

Richard Avezaat adviseert en procedeert over alle aspecten in het insolventierecht, financieringen en zekerheden. Daarnaast adviseert en procedeert hij veel over alle mogelijke zakelijke samenwerkingsverbanden (o.a. joint ventures) en overnames, zowel bij het opzetten van structuren als bij geschillen tussen stakeholders. Richard wordt ook regelmatig aangesteld tot curator of bewindvoerder in faillissementen respectievelijk surseances van betaling.

Richard heeft een bijzondere focus op de branches bouw en vastgoed. Dit stelt hem in staat om in hieraan gerelateerde samenwerkingsverbanden en structuren een bovengemiddelde branchekennis in te brengen. Ook wordt hij regelmatig ingeschakeld in gevallen waarin een (dreigend|) faillissement speelt binnen deze branches, waarbij hij wisselend (onder)aannemers, ontwikkelaars, adviseurs, leveranciers en financiers bijstaat.

Richard heeft diverse publicaties op zijn naam staan, waaronder “De Kwaliteitsrekening” en zijn bijdrage aan SDU Commentaar Insolventierecht, een toonaangevend artikelsgewijs commentaar op o.a. de faillissementswet.

De aanpak van Richard kenmerkt zich door een praktische benadering gebaseerd op een diepe en grondige kennis van het recht. Als zoon uit een ondernemersgezin weet hij dat de meeste ondernemers niet zitten te wachten op een lang verhaal met alle mitsen en maren en risico’s, maar de best denkbare en mogelijke oplossing voor hun probleem willen. Richard durft stelling te nemen en écht te adviseren.

Naast zijn werk besteedt hij graag veel tijd aan zijn gezin en zijn sportieve passie, de triathlon.

Richard heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden ondernemingsrecht en insolventierecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

GRATIS JURIDISCHE QUICKSCAN

Stuur ons uw gegevens via onderstaand formulier toe en onze experts nemen binnen 24 uur contact met u op om de mogelijkheden met u door te nemen.

    Uw gegevens zijn bij ons in goede handen. Wij gebruiken ze alleen in het kader van de behandeling van uw vraag.


      CONTACT